Instrumenti i uređaji koji se koriste u svinjogojstvu
MS EASY SCAN - Skener bređosti krmača
MS Easy Scan je prvi profesionalni skener bređosti na svijetu,posebno osmišljen za intenzivnu upotrebu u uzgoju stoke od veterinara i uzgajivača stoke. Ugrađeni veliki LCD ekran promjera 16 cm i 5 MHz sonda pružaju sliku odlične kvalitete tako da se može donijeti pouzdana dijagnoza bređosti. Kućište je napravljeno od jakog i na udarce otpornog aluminija,koji je otporan na mrlje od vode što ga čini lakšim za čišćenje.
 Zbog svoje težine od 1,95 kilograma i svoje kompaktnosti (240x169x52 mm) uređaj je vrlo pogodan za korištenje.
 Kada se koristi vanjska baterija težina se smanji na 1,5 kg. Ugrađena baterija se može izvaditi na zahtjev kako bi se smanjila ukupna težina uređaja.
 Sa ugrađenom baterijom moguće je skenirati konstantno 2,5 sati. Kada se postave držači, skener se može nositi oko vrata,na ruci ili na zglobu.
Uređaj se može koristiti i za mjerenje mesnatosti svinje samo je potrebno naručiti posebnu sondu.
 Sonda radi ultrazvučno kao i tradicionalni mjerači mesnatosti. Ultrazvučni valovi poslani od MS Easy Scana se neprekidno reproduciraju grafički i digitalno na LCD ekranu.
 Tako se može vrlo točno i pouzdano mjeriti gustoća masti i utvrditi stanje životinja. Sonde za dijagnozu bređosti i za mjerenja mesnatosti se mogu lako mijenjati jer su spojene sa specijalnim konektorom. Da bi spriječili ulaz prašine tijekom skeniranja,specijalni spoj za punjač i za vanjsku bateriju može biti zatvoren. MS Easy Scan ima jednostavan izbornik što znači da se može odmah upotrebljavati i da je stvarno lagan za korištenje.
 Uređaj dolazi u standardnoj opremi sa priručnikom na nekoliko jezika i praktičnim video uputama na CD mediju.

MS Easy Scan garantira učinkovitu i pouzdanu dijagnozu bređosti:
-visoku kvalitetu slike-oštrina slike visokokvalitetnog ekrana za precizno reproduciranje detalja
-jednostavna i lako shvatljiva kontrolna ploča i izbornik
-ekran s mogućnošću okretanja od 180 stupnjeva pa ga mogu koristiti dešnjaci i ljevaci
-kompaktno i izdržljivo aluminijsko kućište
-otporan na mrlje od vode
Bređost krmače 22 dana
Bređost krmače 24 dana
Bređost krmače 28 do 30 dana
Bređost krmače 60 dana
Bređost krmače 80 dana
 MS EASY SCAN se dostavlja s:
- 5.0 MHz sondom-unutrašnjom baterijom   koja može raditi do 2.5 sati
-držači za zglobove i vrat
-prijenosni kovčeg
-priručnik za upotrebu
-CD ROM sa demonstrativnim filmom
-12 mjeseci garancije
Glavne karakteristike MS Easy Scan su:
-oštrina slike visokokvalitetnog LCD ekrana (16 cm)
-5 MHz sonda
-filter ekrana
-dubina skeniranja: 60-110-130-160-180 mm
-već isprogramiran i spreman izbornik za upotrebu
-vrijeme rada pune baterije i do 2,5   sati
-bayonet spojevi za sonde - podešavanje korištenja energije na ugrađenoj bateriji
-vijak - nit veza, s mogućnošću zatvaranja za punjač i vanjsku bateriju
MS Brojač sjemena sa zaštitnim kućištem
Ovaj brojač sjemena pokazuje koncentraciju sjemena u količini sjemena po mililitru (ml). Brzo možete izračunati koliko sjemena trebate za svaku dozu osjemenjivanja.
 Glavna prednost ovog brojača sjemena je to što možete odmah izmjeriti  koncentraciju svježeg, ne razrjeđenog sjemena. Razrjeđivanje prije mjerenja više nije potrebno. Instrument samo treba resetirati jednom svakog dana,  koristeći praznu epruvetu koju ste dobili.
 Kalibracijska tekućina se naručuje posebno, iako je kalibriranje rijetko potrebno zbog uniform LED svjetlosnog izvora.
Mikroskop sa monokularnom glavom
Ovaj monokularan mikroskop sa svjetlom je precizni instrument za promatranje sjemena i ostalih bioloških uzoraka.  Opremljen je sa 10x optičkim i 16x objektivom i 10x, 25x, 40x i 100x polu-objektivom. Mikroskop je standardno opremljen sa ugrađenim 20 W podesivim halogenim svjetlom, dijafragmom i držačem filtera.
 Mikroskop će standardno biti isporučen sa rezervnim svjetlima, zaštitnim omotačem, plavim, žutim i zelenim filterom i uranjajućim uljem. Ovaj mikroskop je moguće opremiti s grijačom stanicom (4502501) i/ili digitalnom monokularnom glavom (4503002).
 Mikroskop se može napajati sa naponom od 90 i 240 volti bez ikakvih podešavanja. Specijalni objektivi su fokusirani te bez skretanja (pogreški) su na preko 80 % površine leće. Oni su skuplji i obično su rezervirani za medicinske i laboratorijske stručnjake.
 Daju bolje slike od bezbojne leće na kojima se jamči da će 60% od središta leće do površine biti usmjerena i bez odstupanja ili nedostataka.
Digitalni binokularni mikroskop
Visoka kvaliteta binokularni mikroskop s ugrađenim u fotoaparatom za profesionalnu upotrebu u laboratoriju. Uključuje priključak na USB i kompletan softverski paket za obavljanje detaljnih analiza na PCu.
 Koristi se za promatranje sjemena i ostalih bioloških uzoraka. Opremljen je sa 10x optičkim i 16x objektivom i 10x, 25x, 40x i 100x poluobjektivom. Mikroskop je standardno opremljen sa ugrađenim 20 W podesivim  halogenim svjetlom, dijafragmom i držačem filtera. Mikroskop će standardno biti isporučen sa rezervnim svjetlima, zaštitnim omotačem, plave, žute i zelene filtre i uranjanjajućim uljem.
 Fazni kontrast (4502502) i / ili digitalna grijaća stanica (4502501) dostupni su kao opcije. Mikroskop može se koristiti napajanje između 90 i 240 volti bez ikakvih podešavanja.
Sterilizacijski kotao, nerđajući čelik, 29 litara
U ovom sterilizacijskoj posudi se steriliziraju Erlenmeyer posudice sa otapalom na temperaturi od 32 oC.
 Potpuno je napravljena od nerđajućeg čelika za dugotrajnu upotrebu. Temperatura se može lako podešavati.
 Napajanje je 220 volt/2000 wata. Kapacitet posude je 29 litara.
Vanjske dimenzije su: 81,8 x 51,6 x 23,8 cm
Unutarnje dimenzije su: 59 x 35 x 14 cm
MS Kutija za klimatizaciju 35 litara, 17 stupnjeva
Kutija za klimatizaciju je kapaciteta 35 litara, bez digitalnog pokazivača i održava konstantnu temperaturu unutrašnjosti od 17 stupnjeva C. Ona je dobro izolirana i vrlo izdržljiva. Standardno napajanje je na 220 V ili na 12 volti.
MS Ormar za klimatizaciju 120 litara, zatamnjeno staklo
Ormar za klimatizaciju je kapaciteta 115 litara, jednostavan je za čišćenje i vrlo trajan.
 Vanjske dimenzije su (l x w x h):  550 mm x 490 mm x 820 mm, sa 6 polica.

Karakteristike:
-Izolirana vrata sa zatamnjenim staklom
-Lako čišćenje iznutra
-Komprimirano hlađenje
-110 voltni priključak samo sa transformatorom 500 wata (8809577)
MS ormar za klimatizaciju kapaciteta 35 litara, sa digitalnim pokazivačem
Kutija za klimatizaciju je kapaciteta 35 litara. Ova kutija je dobro izolirana i vrlo izdržljiva.
 Ova kutija je opremljena sa vanjskim digitalnim pokazivačem temperature i pokazuje unutarnju temperaturu. Temperatura se može podesiti između 4-37 oC.
Digitalni Lux-metar LX-9621
Dobro svjetlo je vrlo važno za uzgoj svinja. Istraživanje je pokazalo da je potrebno najmanje 100 luxa svjetlosti u prostorijama gdje borave svinje između 9h i 17h. Bolji uzgojni rezultati dobiveni su točnom količinom rasvjete.
 Mjerač LM20 lux je kompaktan i prenosiv i može se koristiti za mjerenje razine osvjetljenja u raznim prostorijama ili nekih drugih izvora svjetlosti. Mjerač mjeri brzo i precizno, a ima područje mjerenja od 0,1 do 20,000 luxa.
 Foto senzor je hermetički zatvoren što osigurava trajno i pouzdano korištenje. Uređaj ima lako čitljiv 4-znamenkasti LCD zaslon i "data hold" gumb za pamćenje izmjerene vrijednosti.
Brusilica zubi za male praščiće
Električna brusilica se koristi za brzo i bezbolno brušenje zuba novorođenih prasadi. To je važno da se spriječe bolne ozljede vimena kod krmače, pa zbog toga krmača ima više vremena za odmor prilikom sisanja i manje smrtnih slučajeva
među novorođenim praščićima. Ovakvo brušenje zuba također spriječava bolne ozljede tijekom sukoba između prasadi. Ovaj rezač zubi je vrlo jednostavan za korištenje i dug vijek trajanja.
Napaja se sa 230 volti, a snaga uređaja je 125 watt.
Rezač repova za praščiće

Ovaj električni instrument koristi se za rezanje repova novorođenčeta odojaka i janjaca.Vrući nožić će ukloniti rep i zatvoriti ranu u isto vrijeme, pa se time smanjuje mogućnost infekcije. Posebni nožići za rep također služe i kao držač za rep, pa takojedna osoba sama može obaviti rezanje repova.
 U ponudi ima nekoliko oblika nožića za rezanje i držač kojim se nož pričvršćuje na kolica u prasilištu ili na neku polugu. Napaja se sa 220 volti, a snage je 60 wata.Inkubator za praščiće
Inkubator za tek oprašenu prasad je napravljen od nerđajućeg čelika, dimenzija je 46 x 76 cm. Pogodan je za do 15 prasadi. Kako bi povećali temperaturu tek isprašene prasadi, što je prije moguće na njima potrebnu razinu, napravljen je inkubator za praščiće. Inkubator je osmišljen i isproban na nekoliko farmi reprocentara i pokazao se vrlo uspješnim.
 Prednosti inkubatora za praščiće su:
- u kratkom vremenu prasad će biti zagrijana na normalnu tjelesnu temperaturu od 37 stupnjeva Celzijusevih
-slabije oprašena prasad se čuva odvojeno i zato se mogu bolje liječiti
-tek oprašenoj prasadi nije potreban kolostrum da bi zadržali potrebnu tjelesnu temperaturu
-manji gubitak slabe ili nedovoljno teške novorođene prasadi - više mjesta u radnom prostoru
Infracrvene žarulje
Infracrvene žarulje koriste se za grijanje malih životinja, praščića,pilića ili nekih drugih životinja.
 Snage žarulja su od 150 W do 250 W.
Grijaće lampe
Kvalitetna kućišta sa žičanom zaštitom za žarulje ili bez žičane zaštite, sa prekidačem ili bez prekidača.