Instrumenti i uređaji koji se koriste za ovce, koze i pse
Draminski Estrus Detektor
Ovaj ultrazvučni instrument je potpuno prenosiv, vrlo povoljan i znatno povećava učinkovitost uzgoja. Odlikuje se pouzdanošću i velikom točnošću.
 Detektor određuje trudnoću lociranjem amnionske tekućine u maternici. Postupak testiranja se lako provodi jednostavnim pritiskom ultrazvučne sonde na kožu životinje. Kada instrument otkrije bređost, počinje treperiti svjetlosni signal, ali i zvučni signal visoke frekvencije, a za rad se koriti samo jedna tipka.
Primjer upotrebe detektora graviditeta:
Tehničke karakteristike:
  * Dimenzije: 75 mm x 120 mm x 30 mm
  * Težina:250 g
  * Napajanje: 9V alkalne baterije ili punjive baterije
  * Automatski indikator stanja baterije
  * Radna temperatura: 0 ° C do +60 ° C
DRAMINSKI DogScan
Draminski dogscan
To je prijenosni LCD Ultrazvuk skener s vizualnim prikazom, dizajniran za brzu i preciznu dijagnozu graviditeta kod malih životinja. DogScan je dizajniran posebno za veterinare i uzgajivače pasa koji žele osobno ispitati svoje životinje kao i za profesionalce koji zahtijevaju jednostavan ultrazvučni sistem za rano otkrivanje graviditeta.
 Zašto je to tako važno?
Rano, točno i neovisno utvrđivanje graviditeta štedi vrijeme i novac, a daje brze pouzdane rezultate. Cilj proizvođača je bio stvoriti jednostavan skener za korištenje, čvrst i izdržljiv koji će se pokazati na snazi čak i u najzahtjevnijim uvjetima na terenu.
Koristeći ultrazvuk skener, moguće je otkriti gravidnost već 18-20 dan kod pasa.