Hranidbene linije u peradarstvu
Val - Sustav za hranjenje peradi
Podesivim izlazom za hranu omogućuje se prava količina svježe hrane za hranjenje.
 Sustav za hranjenje je jednostavan za instaliranje i upravljanje s širokim izborom komponenti, pa praktički možemo udovoljiti svim zahtjevima sustava.
 Po normama Europske unije kavezni uzgoj se izbacuje iz upotrebe, pa će se perad trebati držati u slobodnom uzgoju.
Valcov sustav za hranjenje štedi vrijeme, rad i stočnu hranu, te je dostupna te je dostupan u raznim varijantama. Široki raspon proizvoda omogućava instaliranje savršenog sustava za hranjenje za bilo koju vrstu nastambe.Sustav se sastoji od velikog izbora čeličnih konstrukcija s Hoppers kvalitetnom opremom.
Val - Sustav za napajanje peradi vodom
Ovaj sustav se može koristiti za tovne piliće, kokoši nesilice, patke, ćurke, ptice, golubove, prepelice, biserke fazane i jarebice. VALCO sustav temelji se na ptičjem prirodni instinktom i osigurava peradi točnu količinu koja je potrebna za optimalan rast. Ptica zna točno koliko je potrebno piti svaki dan. Sustav za pijenje je toliko lagan za korištenje pa čak i pilići od jednog dana mogu koristiti ove pojilice.
Poboljšan sustav za davanje vode peradi će dati toliko vode koliko im je potrebno bez gubitaka i prolijevanja. To može povećati proizvodnju jaja i do 5 jaja godišnje po jednoj kokoši, a omogućeno je lakše ispiranje i čišćenje cijevi za vodu.
NOVO - Pojilice za perad
Ovo je potpuno novi sistem napajanja vodom na temelju svog dugogodišnjeg iskustva u uzgajanju peradi. Igla na pojilici je od nerđajućeg čelika koja sužava otvor koji omogućuje protok vode i smanjuje curenje. To znači manje otpada i više protoka vode. Kućište je od plastike i otpornije nego ikad.
NOVO - Regulator Intake
S ovim regulatorom je protok vode još lakši. Regulira se ručicom na polažaje: REG, FLUSH ili OFF.
U REG položaju voda se može normalno regulirati sa gumbom ispod regulatora.
U FLUSH položaju voda zaobilazi i teče u vodenu liniju.
U OFF položaju se zaustavlja protok vode.
 Regulator Intake radi s standardnom membranom regulatora.
 Dodatnom opremom može se automatski ispirati vodena linija priključivanjem na kontroler ili termostat za kontrolu ispiranja u određeno vrijeme ili temperaturu.
NOVO - Univerzalna pojilica
 Univerzalna pojilica dolazi sa izdankom opskrbne cijevi za povećanje protoka i bolje ispiranje linije.
 Ona također omogućuje dodatno ispiranje na obje strane dude, ako je potrebno.
POBOLJŠAN - Extra visok protok vode sa regulatorom protoka VR205
 Ovim regulatorom povećan je protok vode tako da uvijek ima dovoljno vode za perad. Iskustvo pokazuje da ovaj novi sustav osigurava najmanje 20% više vode po duljini cijevi nego prije. Perad se treba kvalitetno hraniti i piti vodu, što se ovim sustavom i omogućuje.
Valco - sustav rasvjete za perad
KARAKTERISTIKE KONTROLERA:
• Proizvodnja zdravijih pilića
• Potpuno programirana rasvjeta
• Izbornik za programiranje je lako pratiti
• Preprogramiran uređaj je unaprijed
  programiran
• Precizno podešavanje razine svjetlosti -
  digitalno upravljanje pruža točne razine
  svjetlosti
• Potpuna kontrola rasvjete: radi sa jednom
  ili tri faze.
• Sposobnost za programiranje 24 tamnih i
  svijetlih razdoblja u danu
• Radni napon je 120/230 volti - 50/60 Hz
Programi za rasvjetu su znanstveno dokazani za proizvodnju bolje peradi, smanjivanje stresa, kao i bolju zaradu  po kilogramu. Valcov kontroler za rasvjetu sada olakšava postizanje tih karakteristika, jer je jednostavan za korištenje, pouzdan i dokazan u praksi.
Val MAX - sistem za pojenje pura, pataka i gusaka
zaobljenim rubom koji pomaže da se spriječe modrice na grudima purica. Koristite novi BigTom za prvih 5-6 tjedana života purica, a zatim prijeći na VAL MAX sustav, a vrlo je praktičan i koristan za velik broj peradi - jedan može napajati čak 100 purana s vodom. VAL MAX nije samo posebno pogodan za pure, nego se može koristiti i kod uzgoja pataka i gusaka.
VAL MAX sustav za purice je sustav koji je fleksibilan, jer se može koristiti u nastambama za purice od leženja pa do krajnjeg tova. Ovaj sustav s može lako spojiti na VAL sistemom navodnjavanja prilikom korištenja adaptera za pojilice. Sa higijenske točke gledišta, VAL MAX je potreban za svaku nastambu s puricama, jer se sustav lako čisti i održava. Kutovi posudice za vodu sprječavaju prskanje vode po podu. Jedna verzija VAL MAX-a je dostupna bez zaobljenih kutova, a druga verzija VAL MAX-a je dostupna s
Linije napajanja pilića u tovu
Broileri u produženom tovu
Linije napajanja pilića u tovu
Komponente spiralnog sustava za dostavljanje hrane sa komponentama cijelog sustava.