Higijena u stočarstvu
TOPFOAM - odstranjivač nečistoća
TOPFOAM je specijalan moćan odstranjivač nečistoća sa univerzalnim adhezivnim karakteristikama sa 100% efikasnosti.
 Mala potrošnja, a maksimalno uklanjanje svih tvrdokornih fekalija, masti, hrane i ostalog što održava bakterije i druge mikrobe na životu, karakteristike su ovog odstranjivača.
 Ekonomično se koristi se pri odstranjivanju tvrdokornog onečišćenja radi dužeg i boljeg prianjanja, te odljepljivanja nečistoća sa svih površina na farmi ili kamionu.
 Za efikasnu dezinfekciju najvažnije je detaljno čišćenje farme. Odstranjivanje svih bakterija sa uzgojne površine može se obaviti samo sa toplom vodom (ali je nedovoljno efikasno, plus i 10 puta (X) veća potrošnja kako vremena tako i vode) ili sa snažnim alkalnim sredstvom.
 
TOPFOAM je 100 % efikasan alkalni odstranjivač svih nečistoća na farmama. Jedan karnister je dovoljan za sigurno čišćenje 1000 tovnih mjesta godišnje.

TOPFOAM ACID obično se koristi u govedarstvu, dok TOPFOAM ALK se koristi u svinjogojstvu.

Upute za korištenje:
1 litra na 1000 litara pitke vode
Boja ne utječe na učinkovitost.

Skladištenje:
Čuvati u suhom, hladnom i mračnom skladištu.
ZNAČAJ VISOKOG STUPNJA HIGIJENE NA SVINJOGOJSKIM FARMAMA JE NEUPITAN!
Proizvodi za kvalitetno pranje i čišćenje prostorija farme možete pogledati na ovoj stranici:
MS Powermister – uređaj za dezinficizanje nastambi
Powermister je uređaj specijalno dizajniran za dezinfekciju nastambi za stoku koji razbacuje vrlo fine kapljice vlage i na udaljenosti do 60 metara, ali isto tako troši manje tekućine za dezinfekciju, a može se koristiti i za hlađenje prostora u toplim ljetnim danima raspršivanjem vode po hodnicima ili prostorima farme. Kapljice vlage puštene u zrak su tako male (mikro-čestice) da one duže vremena "stoje" u zraku, pa je ovaj način idealan za dezinfekciju područja uz cirkulaciju zraka. Korištenje ovog MS Powermistera omogućuje korisniku da dezinficira, vlaži i to ne samo izložene površine, nego i pukotine i rupe u zidovima. Motor je potpuno zatvoren koji spriječava kontakt s dezinfekcijskim sredstvom što poboljšava pouzdanost cijelog uređaja. Sadržaj rezervoara je 60 litara. Izbacivanje tekućine iz spremnika se može lako podesiti od 0 - 45 litara po satu. Tu je kočnica na stražnje kotače tako da MS Power Mister može se parkirati sa kočnicama. MS Powermister je izrađen od kvalitetnih materijala i vrlo je jednostavan za korištenje. Sa svojim spremnikom visokog kapaciteta i visoka pouzdanošću, ovo je idealan uređaj za dezinfekciju, vlaženje i kontrolu štetočina u nastambama za stoku.
 Dimenzije uređaja su: širina 65 cm, dužina 91 cm, visina 140 cm.
Pjenomat - šprica za dezinfekcijska sredstva
Ova šprica za koristi se za dezinfekciju pjenom.
 Šprica ima kvalitetnu prskalicu i rezervoar od dvije litre. Pjenomat se može priključiti sa na visokotlačni čistač preko adaptera sa unutrašnjim navojem 1/4".
 Sredstvo za čišćenje ili dezinfekciju dolazi pod pritiskom putem crijeva ili spremnika i tjera ga pod pritiskom kroz mlaznicu da bi nastala pjena koja služi za dezinfekciju i čišćenje. Moguće je prilagoditi količinu izlazne tekućine (pjene) sa podešavanjem jačine protoka na mlaznici. Pjena koja se primjenjuje pod niskim tlakom ima duže vremena kontakt s površinom pa se time postiže bolje čišćenje.
 Osim toga, korisnik može vidjeti koji su dijelovi već bili tretirani sredstvom i to smanjuje vrijeme čišćenja. Pjenomat se isporučuje bez spojke za visokotlačni čistač.
 Priključak na mlaznici je 1/4 " unutarnji navoj.
Čistač čizama
Očistite cipele brzo i temeljito ih isperite vodom.
 Dezinfekcijsko sredstvo u ispravnom omjeru dodaje se u vodu nakon što su čiste čizme.
 Tako je obuća očišćena i dezinficirana.
U kombinaciji s odgovarajućim dezinfekcijskim sredstvom ili sredstvom za čišćenje, čistač čizama će se spriječiti mnoge bolesti. Tu je i robustan dizajn od nerđajućeg čelika koji je otporan na habanje, zajedno s četkama i grebalicom za potplat te je idealan način za povećanje higijene.