Dozatorske pumpe u poljoprivredi i industriji i filteri za vodu
Da bi životinje bile zdrave, potrebno im je ponekad davati vitamine, minerale, lijekove i to dodavanjem određenih medikamenata u vodu u određenoj koncentraciji. Da bi se potiglo precizno doziranje potrebno je u sustav za vodu priključiti sustav za doziranje. U taj sustav ulaze regulator pritiska vode, filter za vodu i dozator - medikator. Osim za životinje, dozator se može koristiti i u poljoprivredi za doziranje hranjive otopine kod uzgoja biljaka. Dozatore - medikatore koja se koristi za navedeno možete vidjeti na ovoj stranici.
JEDINSTVENA TEHNOLOGIJA U DOZIRANJU:

TEHNIKA DOZIRANJA : Proporcionalna
IZVOR ENERGIJE : Pritisak i protok vode
FUNKCIJE : Volumetrijski hidraulični motor
DOZIRANJE : Kontinuirano proporcionalno doziranje tekućina i topljivih koncentrata
REGULACIJA : Proporcionalna servo kontrola pomoću toka vode
MIJEŠANJE : homogeno miješanje, uporaba zakiseljivača, vitamina, lijekova i dr.

Dosatron-medikator se instalira direktno na glavnu cijev za dovod hladne vode u kojoj nema pijeska, mulja i prljavštine. Ove supstance mogu smanjiti vijek trajanja dozatora, zato se na ulaz vodene linije stavlja filter koji služi kao čistač vode.
 Ako vaš dotok vode sadrži veće količine prljavštine, separator pijeska bi trebao biti instaliran na izvoru vode. Između izvora vode i unutarnjeg filtera može se staviti serija filtera sa 140 rupica(104 mikrona). Medikator koristi pritisak vode kao izvor energije za pokretanje.
Voda aktivira medikator koji direktno iz spremnika uzima određeni postotak koncetrata i dozira ga u vodu. Unutar medikatora koncentrat se miješa sa vodom i pritisak vode tjera otopinu dalje niz cijev. Količina koncentrata biti će proporcionalna volumenu vode koja ulazi u medikator bez obzira na oscilacije u pritisku vode koji se može pojaviti u cjevovodu.
 Količina doziranog koncentrata proporcionalna je količini vode koja ulazi u medikator i u potpunosti topi  kemikalije koje su preporučene.
 Ove vodotopive otopine uključuju slijedeće: voda – topljiv – fertilizator – kiseline – klor – dezifektanti  – antibiotici.
 Odgovornost je operatora - korisnika utvrditi željeni omjer otopine, pomiješati otopinu, namjestiti dozator da se održi željena koncentracija otopine u vodi i da se osigura odgovarajući omjer ubrizgavanja.
 Npr. ako je doziranje postavljeno na 1 % ili 1:100, to znači da za jedan volumen koncentrata medikator uzima 100 volumena vode.

Ovo uputstvo za upotrebu obuhvaća više modela dozatora-medikatora.
Molimo Vas da obratite pozornost na specifičnosti Vašeg modela dozatora te prema tome izvršite instalaciju prema uputama proizvođača.
NAPOMENA: neprikladni omjer ulijevanja može biti štetan za zdravlje životinja, biljaka i za opremu.
DOSATRON - MEDIKATOR    D 25 RE 2
DOSATRON - MEDIKATOR    D 100 R  / D 128 R
DOSATRON - MEDIKATOR    D 400 RE
DOSATRON - MEDIKATOR    D 310 RE
DOSATRON - MEDIKATOR    D 25 RE 5
DOSATRON - MEDIKATOR    D 200 RE
FILTER ZA VODU - VM122
Filter VM122 je profesionalni samoispirući filter za vodu kojim se pročišćava nečista voda. Koristi se za pročišćavanje u bazenima, kućama, toplicama, privatnim gospodarstvima, bunarima, kod natapanja zasađenih poljoprivrednih kultura i ostalog.
 Ovaj filter ima mogućnost pročišćavanjačestica do 5 mikrona. Eliminira pjesak, mulj, rđu, nevidljive čestice, neugodne mirise, pa i okus klora. Trajnost filtera je od 3-5 godina, a punjenje filtera se lako mijenja. Sa ovim filterom dolaze dva manometra s kojima se mjeri pritisak vode.
Filteri za pročišćavanje vode se koriste u poljoprivredi, industriji i kućanstvu za pročišćavanje nečistih voda. Ovdje se mogu vidjeti filteri koji se koriste za razne namjene:
FILTER ZA VODU - NW36
Filter vode je velikog kapaciteta protoka vode i namijenjen za filtriranje nečiste vode. Uložak filtera je lako promijeniti. Finoća uloška filtera je 100 mikrona (crvene boje) i 350 mikrona (plave boje).
Kapacitet protoka vode : 12000 litara / satu
Maksimalni pritisak: 25 bar
Maksimalna. temperatura : 70 ° C
Priključak cijevi na filteru je 1"
FILTER ZA VODU - NW22
Filter sa 350 mikronskim filterom za filtriranje nečiste vode.
Kapacitet protoka vode : 6000 ltr / h
Maksimalni pritisak : 10 bar
Maksimalna temperatura : 70 ° C
Priključak cijevi na filteru je 3/4"